Pripomíname si 30 rokov slobody

Pripomíname si 30 rokov slobody.

Mestské kultúrne centrum a mesto Hlohovec pripravili k 30. výročiu Nežnej revolúcie zaujímavé podujatia, ktoré nám pripomenú významný medzník v histórii našej krajiny.

Hlohovčania a návštevníci mesta môžu navštíviť dve výstavy. Prvá bude inštalovaná v Kine Úsmev od 11. - 16. novembra pod názvom „My sme 89“. Ide o študentskú výstavu, ktorá sa uskutoční v rôznych mestách Trnavského kraja. Jej cieľom je podnietiť mladých ľudí k väčšej spoločenskej angažovanosti.

Druhá výstava bude prebiehať na pešej zóne na ulici M. R. Štefánika od 20. - 25. novembra a bude sa viazať na svetelnú projekciu, ktorá bude inštalovaná priamo na fasáde kina. Projekcia bude prebiehať 20. novembra od 17:30 do 21:30 hod. Jej aktivovanie bude podmienené symbolickým štrnganím kľúčov.

Význam Nežnej revolúcie chceme priblížiť obyvateľom aj prostredníctvom tematických dokumentov a filmov, ktoré si môžu pozrieť v Kine Úsmev 15. novembra. Dopoludia bude kino vyhradené pre školy. Poobedné premietanie bude rozdelené na tri časti:

• O 16:30 hod. dokument MUŽI REVOLÚCIE predstaví pohľady priamych účastníkov a protagonistov Nežnej revolúcie.

• O 18:00 hod. bude pokračovať premietanie novým slovenským dokumentom od Zuzany Piussi UKRADNUTÝ ŠTÁT. Dokument vznikol na pozadí vraždy novinára Jána Kuciaka.

• Posledným dokumentom spomienkového večera je o 19:30 hod. STRATENÝ DOMOV, ktorý nám ukáže, že sloboda nie je v každej krajine samozrejmosťou.

Galéria

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.