Malá krajská scénická žatva 2020

Malá krajská scénická žatva 2020

POZOR ZMENA - Divadlo DOBRETA v sobotu o 11:00 nevystúpi!

_____

Ochotnícke divadlo je v trnavskom kraji fenomén nielen z histórie ale aj súčasnosti. Pri príležitosti Roku slovenského divadla Trnavský samosprávny kraj, Trnavské osvetové stredisko a Mestské kultúrne centrum Hlohovec organizujú v dňoch 14. - 16. februára 2020 „Malú krajskú scénickú žatvu.“

Neprofesionálna divadelná scéna bude oslavovať v Hlohovci na doskách javiska Empírového divadla, ktoré sa stanú dejiskom krajskej súťažnej postupovej prehliadky neprofesionálneho divadla detí, divadla mladých a divadla dospelých.

PIATOK

Prezentáciu umeleckej tvorby v oblasti divadla otvorí v piatok 14. februára 2020 o 15,30 h amatérsky divadelný súbor Divadla mladých Univerzitné divadlo THE.ART.RE z Trnavy s inscenáciou „Izmy v nás“.

Divadlo dospelých – I. Prúdy súčasného divadla budú prezentovať herci z divadla DISK z Trnavy v piatok 14. februára 2020 o 19,00 h s autorskou divadelnou hrou „Tertium non datur“.

SOBOTA

V sobotu 15. februára 2020 v súťažnej časti Divadlo a deti o 14,00 h. uvedie rozprávku „Žarty s čertom“ Divadlo OCH z Chtelnice. Opäť sa súťažnej prehliadky zúčastňuje Divadlo na TrakOch z Trakovíc – II. Prúdy tradičného divadla, divadlo dospelých s inscenáciou „Ochotníčka“ o 16,30 h.

NEDEĽA

Nedeľný súťažný deň 16. február 2020 o 13,30 h bude patriť domácim hercom z Divadla FĽOČ (Fraštacká ľahkovážna ochotnícka činohra) a ich inscenácii „Ideme si adoptovať dieťa!“ – II. Prúdy tradičného divadla, divadlo dospelých. V nedeľu o 17,00 h uvedú tretiu svoju inscenáciu „Zase tí najmúdrejší... (zasadanie obecného zastupiteľstva)“ Herci z Hrnca z Hrnčiaroviec nad Parnou, súbor divadla dospelých - II. Prúdy tradičného divadla.

Súťažné inscenácie bude hodnotiť odborná porota z radov profesionálov: Mgr. art. Patrik Lančarič, divadelný a filmový režisér, scenárista a pedagóg z Pezinka, PhDr. Elena Knopová, PhD., riaditeľka Ústavu divadelnej a filmovej vedy Centra vied a umení SAV z Bratislavy a Mgr. art. Lucia Lasičková metodička Národného osvetového centra pre divadlo mladých a divadlo dospelých z Bratislavy.

Hlavným kritériom pre postup do celoštátneho kola súťažnych prehliadok Divadlo a deti 2020, FEDIM 2020 a BELOPOTOCKÉHO MIKULÁŠ 2020 bude umelecká kvalita inscenačného tvaru a prínos pre ďalšie pozitívne smerovanie amatérskeho divadla.

Všetkých milovníkov divadla srdečne pozývame, vstup je voľný, tešíme sa na plné hľadisko a prajeme krásne umelecké zážitky.


Dátum lokálnej premiéry: 14. február 2020

Galéria

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.