Telo ako vizuálny jazyk - Anna Kertészová - online stream z Hlohovského zámku

Telo ako vizuálny jazyk - Anna Kertészová - online stream z Hlohovského zámku

Multižánrová improvizovaná tanečná performancia

V rámci Festivalu (ne)zrušenej kultúry vystúpi performerka Anna Kertészová v priestoroch Hlohovského zámku a vy si toto predstavenie môžete pozrieť z pohodlia vašej obývačky.

YOUTUBE LINK NA ONLINE STREAM BUDE VČAS ZVEREJNENÝ TU A NA FACEBOOK STRÁNKE Mestského kultúrneho centra Hlohovec.

• Týmto chceme pomôcť umelcom a ľuďom z kreatívneho sektora, ktorí potrebujú hrať a mať z čoho žiť, a my potrebujeme k životu a prekonaniu pandémie pri zdravom rozume kultúru.

• Zachováme tak priestor pre realizáciu ľudí z kultúry a kreatívneho priemyslu a prinesieme vám kultúru priamo do obývačiek nielen v Hlohovci, ale na celom Slovensku.

ANNA KERTÉSZOVÁ

Performancia je zameraná na kreatívne vyobrazenie tela v pohybe prostredníctvom experimentácie s pohybom. Orientácia je na kontrastnú dynamiku pohybu v súvislosti s priestorom a svojím vlastným telom. Kontrast ako inšpirácia. Estetickosť – neestetickocť. Mohutnosť – minimálnosť. Telesnosť či duševnosť. Hlasný či tichý. Chaos či poriadok. Nazrieme na rôzne formy uchopenia pohybu prostredníctvom improvizácie, pričom protiklad, kontrast budú ťažiskom. Tanečná forma improvizácie bude pozostávať z konceptov s ktorými v rámci experimentálnej tvorby pracujem a ktoré skúmam, čím bude pohyb dotvárať autenticitu a neopakovateľnosť. Pohyb bude sprevádzaný hudbou, ktorá pozostáva z viacerých hudobných žánrov od jazzu až po experimentánu hudbu. Zároveň bude sprevádzaná každodennými, prirodzenými zvukmi, ktoré nás sprevádzajú denno – denne, ako aj tichom, ktoré vlastne nikdy nie je tichom. Okrem konceptov experimentálneho tanca mi budú inšpiráciou aj tanečné štýly a techniky ktorým sa v súčasnosti venujem : koncepty súčasného tanca, street dance a africké tance.

Dĺžka podujatia: 45 minút
Dátum lokálnej premiéry: 24. október 2020

Galéria

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.