Vernisáž výstavy Na šindli a INAK(šie)

Vernisáž výstavy Na šindli a INAK(šie)

Slávnostné otvorenie výstavy Na šindli a INAK(šie)

Srdečne vás pozývame na slávnostné otvorenie výstavy Na šindli a INAK(šie), ktoré sa uskutoční 26. júna o 18.00 v galerijných priestoroch Hlohovského zámku. Výstavu budete mať možnosť vzhliadnuť do 14. augusta. Tešíme sa na vašu návštevu.

Výstava na Na šindli a Inak(šie) je spojením dvoch iniciatív. Jednou je Galéria na šindli, ktorá predstavuje zbierku viac ako 150 výtvarne spracovaných drevených šindľov. Osobnosti výtvarného a kultúrneho života zo Slovenska aj zahraničia, rôznych generácií, zanechali svoj jedinečný rukopis na štiepaných drevených šindľoch.

V dômyselnej jednoduchosti dreveného šindľa sa skrýva pravdivosť tvaru, ktorý v spojení s ďalšími vytvára strechu. Tá nad našimi hlavami metaforicky spája rôznych ľudí, generácie aj názory - podobne ako Galéria na šindli. Autori, ktorí sú zastúpení v rámci tejto výstavy sú napríklad Andrej Rudavský, Marek Ormandík, Igor Piačka, Martin Augustín, Karol Weisslechner, Drahomír Prihel a mnohí ďalší. Druhou iniciatívou je výstava združenia výtvarných umelcov INAK(šie), ktoré bolo založené ako reakcia na spoločenské zmeny v roku 1989. Vystavujúcimi autormi sú Eva Hnatová, Marcela Lovišková, Milan Hnat, Stano Trepáč, Ján Raška, Róbert Bielik, Viliam Loviška.

Kurátor výstavy

PhDr. Ľudovít Petránsky

Dĺžka podujatia: 240 minút

Galéria

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.